4. Sınıf Seçmeli Derslerine Yerleştirme Sistemi Duyurusu

4. sınıf seçmeli derslerine yerleştirme sistemimiz bu dönem itibariyle değiştirilmiştir. Yeni sistemde başvurular internet üzerinden değil, dersi açan öğretim üyesi ile iletişime geçilerek yapılacaktır. Sistem kısaca şu şekilde çalışmaktadır:
•  Öğrenciler http://civil.ce.metu.edu.tr/utilities/#/elective adresine girerek, ders geçmişleriyle ve seçmeli ders durumlarıyla ilgili bilgi alırlar.
•  Bu sayfada bir hata ile karşılaşırsanız, hatanın düzeltilmesi için cesao@metu.edu.tr adresine bir e-posta göndermeniz ya da bölümümüz öğrenci işleri ofisiyle iletişime geçmeniz gerekmektedir.
•  Bu sayfada başvurabileceğiniz seçmeli dersleri göreceksiniz. Bu dersler içinden başvurmak istediğiniz derslerin hocalarıyla iletişime geçerek başvuruda bulunabilirsiniz.
•  Hocanızın başvurunuzu uygun bulması durumunda derse kabul edilebilirsiniz. Kabul edildiğiniz dersleri aynı arayüzden takip edebilirsiniz.
Seçmeli ders başvuruları 14 Şubat 2017 Salı günü başlayacak olup, 24 Şubat 2017 Cuma günü sona erecektir.
Yukarıda belirtilen arayüze en kısa sürede girerek, ders geçmişinizi kontrol etmeniz ve olası yanlışlıkların düzeltilmesi için cesao@metu.edu.tr adresiyle iletişime geçmeniz, sürecin sağlıklı işlemesi için önemlidir.
Not 1: Yukarıda verilen adrese girdiğinizde "{status: false, content: 'notCEMember'}" yazılı bir hata alıyorsanız, bölümünüz ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından güncellenmemiş demektir. Özellikle yatay geçiş yapmış veya çift anadala kayıtlı öğrencilerde sıkça karşılaşılan bir sorundur. Sorunun çözümü için hotline@metu.edu.tr adresine "BELUGA kullanıcı grubumun düzeltilip, İnşaat Mühendisliği yapılmasını" istediğini belirten bir ileti gönderiniz.
Not 2: Yukarıda verilen sayfanın düzgün çalıştığından emin olmak için, Google Chrome tarayıcısının en güncel versiyonunu kullanmanızı öneririz.
Not 3: Anlamlandıramadığınız bir hata mesajı ile karşılaşırsanız, ceitech@metu.edu.tr adresine, mümkünse bir ekran görüntüsü ile e-posta atınız.
Not 4: Yukarıdaki bağlantı çalışmaz ise, http://civil.ce.metu.edu.tr/utilities adresinde en altta yer alan RE/TE Status Check bağlantısına tıklayarak da sisteme ulaşabilirsiniz.