ODTÜ İnşaat Mühendisliği Öğrencileri ASCE Geoprediction 2017 yarışmasında 3’üncü oldular

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Celal Emre Üyetürk ve yüksek lisans öğrencisi Emir Ahmet Oğuz’dan oluşan takım, American Society of Civil Engineers (ASCE) GeoInstitute'un düzenlediği Geoprediction 2017 geoteknik öğrenci yarışmasında üçüncülük derecesi kazandı.

Öğrenciler ön değerlendirmeyi başarıyla geçerek sözlü sunum yapmak üzere 12-15 Mart 2017 tarihlerinde Orlando, Florida’ya davet edilmişlerdi. ASCE GeoInstitute’un yıllık kongresi (http://geotechnicalfrontiers.com/) kapsamında yarışmada sunum yapan ogrencilerimiz 3’üncü oldular (1’inci: Oregon State University ve 2’inci: University of Texas at Arlington).

Geoprediction 2017 öğrenci yarışmasının konusu, bir nehir kenarında yumuşak zemin üzerine yapılan bir köprü yaklaşım dolgusu altında belli noktalarda zamana bağlı oturmaların ve yanal deformasyonların tahmini uzerineydi (yumuşak zemin içinde, konsolidasyonu hızlandırmak amacıyla prefabrike düşey drenler yerleştirilmiş ve dolgu altında geosentetik malzeme seriliydi).

Akademik danışmanları Dr. Nejan Huvaj olan öğrencilerimiz, Rocscience Settle3D ve Plaxis 2D yazılımlarını kullanarak çalışmalarını yaptılar. Yarışma bilgi dokümanını buradan görebilirsiniz:

Öğrencilerimiz Emre ve Emir'i bu başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.