Zemin İyileştirme Dersi Teknik Gezisi

Bölümümüz CE464 Zemin İyileştirme dersi öğrencileri 22 Ekim 2016 tarihinde Dr. Nejan Huvaj ve araştırma görevlileri Emir Ahmet Oğuz, Berkan Söylemez ve Yağızer Yalçın ile birlikte toplam 37 kişi İstanbul’a teknik geziye gittiler. İlk olarak Kemerburgaz’da 3’üncü havalimanı bağlantı yolları şantiyesinde zemin iyileştirme tekniklerinden derin karıştırma uygulaması incelendi. İkinci şantiye olan Piyalepaşa’da tarihi bir cami ve türbenin hemen yanında bir derin kazı için yapılmakta olan, hidrofreze ile diyafram duvar imalatı gözlendi. Şantiyelerin ikisi de İksa Mühendislik firmasının şantiyeleriydi. Gezide bunlara ek olarak sabah Boğaziçi Üniversitesi’nin güney kampüsüne kısa bir ziyaret yapıldı ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Hisar tesislerinde kahvaltı edildi. Gezide bizleri misafir eden İksa Mühendislik firmasına (Sayın Kemal Acar ve Sayın Osman Aydoğdu’ya) verdikleri bilgiler ve gösterdikleri ilgi için, ayrıca seyahat ödeneği için de ODTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’na teşekkür ederiz.