Danida Fellowship Centre* tarafından yeni bir uluslararası projenin fonlanmasına karar verilmiştir. Proje hakkında bilgi aşağıda verilmektedir.

(* The Danida Fellowship Centre is a self-governing institution founded in 1990 under the Ministry of Foreign Affairs of Denmark.)

Proje başlığı: Türkiye'de Denizüstü Rüzgar Türbin Çiftliklerinin Büyük Ölçekli Entegrastonu (Offshore Wind Farms Large-Scale Integration in Türkiye: WindFlag)

Projenin Amaçları: Proje, Türkiye'nin potansiyel büyük ölçekli denizüstü rüzgar enerjisi santrallerinin lokasyonlarını belirlemeyi ve elektrik şebeke bağlantısını göz önüne alarak enerji üretim kapasitelerini incelemeyi hedeflemektedir. Ayrıca, deniz üstü rüzgar enerjisi santrallerinin kısa-dönem ve uzun-dönemde Türkiye elektrik güç sistemine etkileri de incelenecektir.

Proje Yürütücüsü: Prof. Josep M. Guerrero, Aalborg Üniversitesi, Danimarka

ODTÜ katılımcıları: ODTÜ Rüzgar Enerjisi Araştırma Merkezi (RÜZGEM), Dr. Ozan Keysan Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü, Dr. Nejan Huvaj İnşaat Müh. Bölümü, Dr. Elif Oguz İnşaat Müh. Bölümü

Proje Süresi: 36 ay

Proje Başlangıç Tarihi: 1 Mart 2020.

Proje Partnerleri: Aalborg Üniversitesi (koordinatör), METU Center for Wind Energy, Çukurova Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, TEİAŞ, WorldPower ApS Co., Endoks Energy Systems Co.

Proje Internet sayfası: https://www.et.aau.dk/research-programmes/microgrids/activities/windflag/

Offshore Wind Power Plant

06/07/2022 - 15:51