Değerli Meslektaşlarım, Bayanlar ve Baylar,

Beni konferansla ilgili son sözleri söylemem ve özellikle Prof. Haluk Sucuoğlu'na şükranlarımızı sunmam için davet eden 5. Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı'nın organizatörlerine teşekkür ediyorum. İstanbul'da daha önce organize edilmiş bir teknik program nedeniyle, çalıştay ve ilgili sosyal program sırasında hepinizle yüz yüze olmadığım için özür dileriz.

Gelecekte, Prof. Sucuoğlu'nun akademik ve mühendislik ortamındaki değerli katkılarının devam edeceğinden kesinlikle eminim. İlk önce benim ve eşimin öğrencisi ve sonra aynı fakülte ve bölümdeki bir meslektaş ve arkadaş olarak, onu ve ailesini oldukça iyi tanıdık. Akademik yaşamda, sınıftaki öğrenciler daha sonra genç meslektaşlar olarak hayatınızı değerli bilimsel eylemleriyle doldururlar. Onların başarılarından dolayı kesinlikle mutlu ve gururlu hissediyorsunuz. Haluk bu mükemmel örneklerden birini oluşturmaktadır.

Haluk, deprem ve yapı mühendisliği konularında araştırma yapmaya her zaman tutkuluydu ve sunduğu dersler, ilgili alanlarda birçok öğrenciyi uzman yaptı. Şimdi Prof. Sucuoğlu, akademik ve sosyal ilgi alanlarına devam edeceği hayatının yeni bir bölümüne başlıyor. Keşifleri nasıl yaptığını sorduğunda Newton "her zaman onları düşünerek" diye yanıtladı; Haluk'un hayatının yeni bölümüne nasıl başarılı bir şekilde devam edeceği konusundaki cevabının "her zaman tüm ilgililerle bilgi ve deneyim paylaşarak" olacağına inanıyoruz.

Haluk'un ilgilerinin genişliği dahilinde, arkadaşlığımızı kendisiyle ve farklı branşlardan bir akademisyen takımı olan saygın ailesiyle daha da güçlendiren, onun sanat ve müziğe olan takdiri olduğunu vurgulamalıyım. Bir hafta önce bir konuşmada Haluk bize Nadav Lapid'in Altın Ayı 69. Berlin Uluslararası Film Festivali (2019) ödül kazanan filmi "Synonymes (Eşanlamlılar)"'i bir konuşmada önerdi, bu yüzden filmi izlemeye karar verdik ve sonra "Bilgi ve Disiplin" ve "Kalkınma ve Toplum" ile Haluk'un eşanlamlı olduğunu bulduk.

Haluk'a her şey için teşekkür eder, senin ve ailenin mutlu ve sağlıklı günlere doğru harekete devam etmesini, topluma ve halka özgürce katkıda bulunmasını dileriz.

Erhan Karaesmen

October 11, 2019