Türkiye'nin internet ile tanışmasında önemli katkıları olan Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, 69 yaşında hayatını kaybetti.1970 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliğinden, 1974 yılında ODTÜ Matematik/Yöneylem'den mezun olan Mustafa AKGÜL, 1981 yılında Waterloo University'den (Kanada) Combinatorics and Optimization üzerine doktora derecesini almistir.Optimizasyon konusunda çok değerli katkılarda bulunan Mustafa Akgül, Türkiye'ye döndükten sonra kendini Internet'in ülkemizde yerleşmesi konusuna adamıştır.

İnternet Kurulu, Kamunet Teknik Kurulu, TOBB Sektör Kurulu üyelikleri ve Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapan Akgül, İnternet Teknolojileri Derneği ve Linux Kullanıcıları Derneği başkanlık görevlerinde de bulunmuştur.

Mustafa Akgül, Türkiye'de internetin gelişimi konusunda öncü olan ve Matematik, Fizik ve başka bir sürü alanda çok kullanılan Tex ve Latex yazılımlarını tanıtan kişidir. Aynı zamanda Linux açık kaynak yazılımının yaygınlaşması için büyük çabalar sarfetmistir.

Ailesinin, öğrencilerinin, tüm sevenlerinin ve büyük katkılarda bulunduğu ülkemiz akademik camiasının başı sağolsun.