Bölümümüz öğrencisi Tunç Alp Bilgel ve Makina Mühendisliği Bölümü öğrencileri Uğurcan Kartal ve Anıl Güneş geliştirdikleri proje ile TÜBİTAK Üniversite Proje Yarışmaları - 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'nda, Temel Sektörler kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ekip üyelerinin proje hakkındaki açıklamaları ise şöyle;

"3Wings" isimli projemizde solumuş olduğumuz havayı temizleyerek yaşam kalitesini arttırmayı ve aynı zamanda tasarımı bize ait olan rüzgâr türbinlerimizden güvenilir enerji elde etmeyi hedefledik. Dışarıda solumuş olduğumuz havayı tasarlamış olduğumuz 3 aşamalı filtrasyon sistemi sayesinde temizleyebilmeyi ve insanlara sağlıklı havayı verebilmeyi amaçladık. Bu sistem için gereken enerjiyi, hatta daha fazlasını, Ar-Ge faaliyetlerine devam ettiğimiz dikey rüzgâr türbinlerimizden almayı planlıyoruz.

Tasarım ve analiz çalışmaları tamamen bize olan bu proje ile milyonlarca yaşamı etkileyecek, birbirine entegre olabilen iki sistemi başarı ile bir araya getirdik. Yaptığımız çalışmaları devam ettirerek tasarımımızı daha iyi bir gelecek için ürüne dönüştürmeyi hedefliyoruz.

ODTÜ deki hult prize da dereceye(2.lik) girerek başlayan yolculuğumuz yurt dışında DUBAI deki bölgesel finallere 100.000 proje arasından seçilerek okulumuzu temsil etme hakkı elde etmiştir.

Daha sonra METU Engineering Day da Design proje kategorisinde 1.lik elde ederek inşaat mühendisliğini başarı ile temsil etmiştir.

2018 yılında düzenlenen Tübitak Üniversite Proje Yarışmaları - 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'na Temel Sektörler kategorisinden başvurduk. 8-11 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleşen Samsun Bölge Sergisi'nde sunmaya hak kazandıktan sonra yarıştığımız kategoride 1. olduk ve finallere katılmaya hak kazandık. Ardından 12-15 Kasım 2018 tarihlerinde Ankara'da gerçekleşen Üniversite Proje Yarışmaları 2018 Final Sergisi'nde 1.liğe layık görüldük.

Bu başarılarımızda bizden emeklerini esirgemeyen hem kendisi hem bizim için bir kelebek etkisi oluşturan sayın Prof. Dr. İsmail AYDIN a danışmanlığından ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz .

Bu projeyi hayal ederken, bu güne kadar bölümlerimizden öğrendiklerimiz ile ilerledik, bizden asla emeklerini esirgemeyen ve tek bir bilgi kırıntısı öğreten bütün hocalarımıza teşekkürü borç biliriz .