Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Ulaştırma Mühendisliği alanında tam zamanlı bir öğretim üyesi pozisyonu için başvuruları davet etmektedir. Kadro yoluyla atanmak isteyen adayların atanma tarihinden önce İnşaat Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Trafik mühendisliği, ulaştırma işletmeciliği, geometrik tasarım, trafik güvenliği, akıllı ulaştırma sistemleri veya akıllı ulaşım altyapısı gibi alanlarda uzmanlığa sahip nitelikli adaylar beklenmektedir. Başarılı adayların lisans ve lisansüstü düzeylerinde öğretim yapmaya güçlü bir bağlılık göstermeleri, dış finansmanlı araştırma projeleri geliştirmeleri, tanınmış akademik dergilerde yayın yapmaları ve araştırma ve hizmet konularında diğer öğretim üyeleri ile işbirliği yapmaları gerekmektedir.

İlgilenen adaylar, bir ön yazı, eğitim ve araştırma ilgi alanlarına dair bir beyanname, bir özgeçmiş ve en az üç referansın adları ve iletişim bilgilerini Bölüm Başkanı'na (ecanbay@metu.edu.tr ve sakyol@metu.edu.tr), Prof. Dr. Erdem Canbay (Bölüm Başkanı), İnşaat Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Üniversiteler Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı No:1, 06800 Çankaya, Ankara, Türkiye adreslerine elektronik olarak göndermeleri davet edilmektedir.

Pozisyon dolana kadar açık kalacak olup, başvurular alındıkça değerlendirilecektir. Beklenen niteliklere sahip uluslararası adayların başvurması teşvik edilmektedir. İş teklifi, ODTÜ Rektörlüğü'nün onayına ve Türkiye Yükseköğretim Kurulu'nun onayına tabidir.

20/03/2024 - 16:06