ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümü lisans öğrencisi Satuk Bugrahan Sari ve yüksek lisans öğrencisi Muhammet Durmaz'dan oluşan takım American Society of Civil Engineers (ASCE) GeoInstitute tarafından düzenlenen "Geoprediction" öğrenci yarışmasında finalist olarak seçildiler. Öğrencilerimiz 26 Şubat 2020'de Minneapolis, Minesota'da düzenlenen olan geoteknik kongresi Geocongress'de (https://www.geocongress.org/) yapılacak olan öğrenci yarışmasında sonuçlarını sunmak üzere davet edildiler. Yapılacak olan sözel sunumlar yarışma nihai değerlendirmesinde toplam puanın %30'unu oluşturacak.

Yarışma konusu Amerika'da gerçekten olmuş bir heyelanın kayma yüzeyinin doğru tahmin edilmesi ile ilgiliydi. Öğrencilere, yapılan zemin araştırmalarının sonuçları olarak, az sayıda sondaj logu, Standart Penetrasyon Testi verileri, ve yalnızca Atterberg limitleri değerleri verilmişti, ve öğrencilerden heyelan kayma yüzeyini tahmin etmeleri istenmişti. Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyor, yarışmanın geri kalan değerlendirmesinde başarılar diliyoruz!

Geo-Prediction 2020 öğrenci yarışması finalistleri:

1. California State University - Fullerton

2. Middle East Technical University