Değerli Öğrencilerimiz,

Yaz stajı için şirketten alınması gereken muvafakat yazısındaki "Şirketimizde/Kurumumuzda, staj yapılacak yerde alınması gereken her türlü sağlık, güvenlik ve COVID-19 önlemleri alınmıştır." ibaresi nedeniyle bazı şirketlerin bu belgeyi imzalamaktan çekindikleri bilgisini aldık. Lütfen staj ayarlayacağınız şirket yetkililerine bu belgenin bürokratik bir prosedür olduğu, şirketin öğrenciye COVID19 virüsü bulaşmayacağı garantisi vermesi anlamına gelmediği, stajyerlere sigorta yapıldığı, salgın durumundan önce İSG önlemleri alınmasının zorunlu olmasının iş kazası olmayacağı garantisini vermediği gibi salgın önlemlerinin de hastalıktan korunma garantisi vermeyeceği, ve istenenin şirketin herhangi bir çalışanını çalıştırmak için gereken İSG önlemlerinden farklı olmadığı yönünde hatırlatma ve telkinlerde bulununuz. İkna edilemeyen şirket yetkilisiyle doğrudan temasa geçebilmemiz için iletişim bilgilerini staj koordinatörümüz Belgin Turan'a gönderiniz.

Sizlerle yaz stajı hakkında bazı güncel bilgileri paylaşmak isteriz:

1. 02 Haziran 2020 bölüm akademik kurul toplantısında, yaz stajını bölümümüzde ve imkânlarımız dâhilinde hocalarımızla on-line yapma kararı alınmıştır (öncelikle CE400, mümkün olursa kısıtlı sayıda mezuniyet durumu vb için CE300).

2.Öğrencilerimizin ve staj yapılacak şirketin birer muvafakat yazısı onaylaması gereklidir (web sitemizde iki form mevcuttur). Şirkette fiziki olarak yaz stajı yapacak öğrencilerimizin lütfen web sitemizde ve yazı ekinde bulunan “Öğrenci Muvakkat Yazısını” doldurup imzalayıp (turanb@metu.edu.tr) adresine mail olarak göndermesi gereklidir.   

3. Stajların firmalarda uygulamayı görerek yapılması esastır. 2021 yaz aylarında COVID19 salgını geçtiğinde iki stajınızı da aynı yaz yapma şansınız olabilir. Stajını bu yaz firmalarda yapacak öğrencilerimizin staj yerinden "COVID-19 açısından sağlık güvenlik önlemlerini aldık, COVID-19 açısından sorun yoktur." şeklinde ekte ve web sitemizde bulunan “Şirket Muvafakat Yazısı”nı doldurup şirkete imzalı-mühürlü bir şekilde onaylatıp turanb@metu.edu.tr) adresine göndermeleri gereklidir. Muvafakat formları alınmazsa Rektörlüğümüz sigorta yapmayacağını bildirmiştir, çünkü sigorta iş kazalarını kapsamaktadır. Yasaya göre staj için sigorta yapılması zorunludur ve sigorta olmayan stajlar kabul olmayacaktır. Bu şartları sağlayanlar, CE Panel’den de giriş yaptıkları taktirde bölümümüzden “Sigorta Bildirgesi” hazırlanacaktır. 

4. Mezuniyet durumundaki ve CE400 stajı olanlara öncelik tanıyacağız, tüm öğrencilerimize online yaptırmak imkanlar içinde mümkün olmayabilir.

5. Yapı merkezi, Yüksel proje gibi online yaz stajı çalışmaları yapan firmaların programlarını inceleyerek onay veriyoruz. Fakat kontenjanları fazla değil, oldukça kısıtlı.

6. Bu yaz yapmayı düşündüğünüz "gönüllü staj" varsa bunlar güvenlik sebebiyle kabul edilmeyecektir.

7. Lütfen staj sürelerini aşmayınız.

8. Bölümün düzenleyeceği stajlar için ce-panel üzerinden normal şekilde giriş yapabilirsiniz. Staj başvurusu ile ilgili diğer prosedür aynı şekilde işleyecektir. 

Not: On-line staj yapacak öğrencilerin “Muvafakat” yazılarını doldurmalarına gerek yoktur. 

CE STAJ OFİSİ


Son Güncelleme:
03/07/2020 - 12:07