Prof.Dr.İsmail Özgür Yaman & Prof. Dr. Jamshid Esmaeili (Tebriz Üniversitesi, İran) & Dr. Burhan Alessa Alam'dan Yeni Proje:

Proje adı: Tekstil Takviyeli Çimentolu Kompozitler: Sürekli Çekme Yüklemesi ve Döngüsel Çevre Koşullarında (TRCC-LTP) Uzun Vadeli Performans

Destekleyen Kuruluş: TÜBİTAK-MSRT (İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı) İkili İşbirliği Programı.

Projenin amacı:

Bu proje, güçlendirme amacıyla FRP levhalar yerine tekstil levhaları önermeyi amaçlamaktadır. Bununla birlikte, sıcaklık, eş zamanlı ısıtma soğutma çevrimleri ve ıslak/kuru çevrimler gibi sürekli yükleme ve çevresel koşullar altında tekstil takviyeli çimentolu kompozitlerin (TRCC) uzun vadeli performansını anlamaya ihtiyaç vardır. Tekstil malzemesine gelince, iki farklı tip; AR-Glass (uygun maliyetli bir malzeme olarak) ve Karbon (yüksek performanslı bir malzeme olarak) kullanılacaktır. Ayrıca, TRCC'nin üretiminde, tekstil takviyesi ile birlikte genellikle sünek çimento esaslı bir matrisin kullanıldığı iyi bilinmektedir; bu, çekme gerilmelerinin tekstil malzemesi üzerinde üniform bir şekilde dağıtılmasına yardımcı olur ve güçlendirme sisteminin performansını arttırır. Bu nedenle, bu proje kapsamında, elyaf tipinin TRCC'lerin özellikleri üzerindeki etkilerini anlamak için altı tip matris kullanılacaktır. Daha da önemlisi, TRCC'nin uzun vadeli performansını karakterize etmek için yeni Engineered Cementitious Composites (ECC) tarafından hazırlanan TRCC'lerin performansı da üstlenilecektir.

Proje Koordinatörleri: Prof.Dr. İsmail Özgür Yaman (ODTÜ), Prof. Dr. Jamshid Esmaeili (Tebriz Üniversitesi, İran)

Proje Süresi: 18 ay (Ekim 2021 – Mart 2023)

Kurul

Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN , ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü