ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Rönesans Holding'in düzenlediği "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" öğrenci yarışmasında "Mühendislik" alanında ikinci olmuşlardır. Dört kişiden oluşan takımda, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Cevat Efe Şahin, Cem Dağdeviren, Furkan Sivri, ve ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama-Çevre Mühendisliği çift ana dal öğrencisi Duygu Arslan yer almıştır.

Yarışma Mimarlık ve Mühendislik olmak üzere iki kategoride düzenlenmiş olup yarışmaya toplam 125 farklı üniversiteden 954 takım (1930 öğrenci) katılmıştır. Mühendislik kategorisindeki yarışmanın konusu mimari ve statik projeleri hazır olan Rönesans Ankara İş Merkezinin cephe, çatı (teraslar dahil) ve yangın sistemleri projesinin tasarımını yapmaktı. Bu tasarımların, sürdürülebilirlik esaslarına uygun olarak yenilikçi fikirler içermesi ve uygulanabilir olmaları gerekliydi. Bunlara ek olarak, mobilizasyon planlaması, maliyet hesaplaması, iş programı, risk analiz raporu, iş yapım yöntemi ve İSG raporu yarışmanın kapsamı içindeydi.

Öğrencilerimiz ödül törenine katılmanın yanı sıra, Rönesans Holding Kurucusu Dr. Erman Ilıcak, Rönesans Holding Yönetim Kurulu başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, Fransız tasarımcı Chritophe Pillet, Tabanlıoğlu Mimarlık firmasından Murat Tabanlıoğlu, İkiDesignGroup firmasından Murat Kader, ve Autoban firmasından Sefer Çağlar ile birlikte çalıştaylara katılma imkanı da bulmuşlardır.

Öğrencilerimizi bu yarışmadaki başarılarından dolayı kutluyoruz.

(not: Fotoğraflarda öğrencimiz Furkan Sivri görünmemektedir, sınavı nedeniyle ödül törenine katılamamıştır.)