ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı Malzemeleri Laboratuvarı'nda tam zamanlı akademik bir pozisyon için başvuruları davet etmektedir. Öncelik Yardımcı Doçent seviyesindeki adaylara verilecek olsa da, daha fazla deneyime sahip güçlü adaylar da değerlendirilecektir.

Adayların ilgili bir konuda doktora derecesine sahip olmaları, hakemli uluslararası dergi ve bildirilerde yüksek kaliteli yayınlara sahip olmaları gerekmektedir. Geleneksel olmayan malzemeler ve uygulamalar (örn., katkı maddeli üretim, altyapı dayanıklılık sorunları, aşırı ortamlarda malzemeler, mikrotermomekanik, enerjiyle ilgili uygulamalar, kompozit malzemeler) konusunda araştırma ilgisi/deneyimi tercih edilir, ancak diğerleri de değerlendirilecektir.

İşe alınan öğretim üyelerinden lisans ve yüksek lisans dersleri vermesi, bir araştırma programı geliştirmesi ve sürdürmesi, öğrencilere danışmanlık yapması ve ulusal/uluslararası kuruluşlardan araştırma fonu araması beklenmektedir.

Hem Türk hem de yabancı uyrukluların başvurması teşvik edilmektedir.

İlgilenen adaylar, bir ön yazı, eğitim ve araştırma ilgi alanlarına dair bir beyanname, bir özgeçmiş ve en az üç referansın adları ve iletişim bilgilerini Bölüm Başkanı'na (ecanbay@metu.edu.tr ve sakyol@metu.edu.tr) elektronik olarak göndermeleri veya posta yoluyla başvurmaları davet edilir:

Prof. Dr. Erdem Canbay (Bölüm Başkanı), İnşaat Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Üniversiteler Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı No:1, 06800 Çankaya, Ankara, Türkiye.

Pozisyon açıktır ve başvurular alındıkça gizli bir değerlendirme yapılacaktır. İş teklifi/alımı, ODTÜ Rektörlüğü'nün ve Türkiye Yükseköğretim Kurulu'nun onayına tabidir.

20/03/2024 - 16:05