Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, yapı mühendisliği ve mekanik alanında tam zamanlı bir pozisyon için başvuruları davet etmektedir. Adayların İnşaat Mühendisliği alanında bir B.S. derecesine ve yakından ilgili bir alanda kazanılmış bir Doktora derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Sorumluluklar, lisans ve yüksek lisans derslerini öğretmek, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini yönetmek, dış finansmanlı bir araştırma programı geliştirmek ve sürdürmek ve araştırmada diğer öğretim üyeleri ile işbirliği yapmak içermektedir. Başarılı adayın uzmanlığının, yapı mühendisliğinde mevcut öğretim üyesi araştırma ve öğretimini tamamlaması ve güçlendirmesi beklenmektedir. Öncelik yardımcı doçent düzeyindeki başvuru sahiplerine verilecektir.

Yapı mühendisliği ve mekaniği geniş alanında resmi eğitim ve uygulamalı araştırma gereklidir, bu da bilimsel yayınların bir kaydı ile desteklenmelidir. Adaylar, özgeçmişlerini, öğretim ve araştırma ilgi alanlarına dair beyanlarını, en az üç referansın adlarını ve iletişim bilgilerini aşağıdaki adrese göndermelidir: Yapı Mühendisliği Arama Komitesi, Bölüm Başkanı, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Üniversiteler Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı No:1, 06800 Çankaya, Ankara Türkiye. Başvuruların gizli incelemesi hemen başlayacaktır. Açık pozisyon, ODTÜ Rektörlüğü ve Yükseköğretim Kurulu'nun onayına tabidir.

Hem Türk hem de yabancı uyrukluların başvurması teşvik edilmektedir.

İlgilenen adaylar, bir ön yazı, eğitim ve araştırma ilgi alanlarına dair bir beyanname, bir özgeçmiş ve en az üç referansın adları ve iletişim bilgilerini Bölüm Başkanı'na (ecanbay@metu.edu.tr ve sakyol@metu.edu.tr ) elektronik olarak göndermeleri veya posta yoluyla başvurmaları davet edilir:

Prof. Dr. Erdem Canbay (Bölüm Başkanı), İnşaat Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Üniversiteler Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı No:1, 06800 Çankaya, Ankara, Türkiye.

Pozisyon açıktır ve başvurular alındıkça gizli bir değerlendirme yapılacaktır. İş teklifi/alımı, ODTÜ Rektörlüğü'nün ve Türkiye Yükseköğretim Kurulu'nun onayına tabidir.

20/03/2024 - 15:59